7 Şubat 2011 Pazartesi

İntoko Çin Topu

Latin Amerika’ya sayısız yolculuk yaptım ve orada öğrendiğim ve insanların büyük bir güven duydukları bitkisel formüller karşısında düştüğüm şaşkınlıktan, her seferinde ağzım bir karış açık kaldı. Aynı zamanda Çin Topunun orada intoko diye bir yerde de satıldığını öğrendim. İş erkeklerin seksüel potansiyelini artırmaya geldi mi, karşınıza son derece uzun bir bitki listesi çıkar. Rom ya da şaraba bitkisel formüller eklenerek yapılan birkaç alkollü içecek özellikle ilgimi çekiyor. Bunlardan bir tanesi siete raices. Bu içkinin adının İngilizcesinin “seven root” (yedi kök) olması çok garip çünkü içki, yedi çeşit kurutulmuş ağaç kabuğundan yapılıyor. Diğerinin adı ise rompe caizon yani “pantolon patlatan”, içki adını pantolonları patlatacak kadar gerecek şekilde ereksiyon sağlaması ile kazandığı şöhretten alıyor (Ben bunu yapmıyorum).

Rompe caizonun erotik hisleri uyardığı hakkındaki kanıtlar yalnızca anekdotlardan ibaret fakat bu anekdotlar, içkinin Latin Amerika ülkelerinde satış rekorları kırmasına yetiyor, itiraf etmeliyim ki, bu içkiyi bizzat denedim fakat hiç de abartıldığı kadar bir etkisi olmadığını gördüm.

Bu tarifleri Latin Amerika dışında hazırlamanız mümkün değil fakat her ikisinde de ortak olarak kullanılan bir malzemeyi bulma şansınız olabilir. Tibet Viagrası ile her cinsel sorunun üstesinden gelebiliyorsunuz. Clavohuasca (tynnanthus panurensis), yağmur ormanları eczane işliğini yönettiğim Peru Amazonlarında sık rastlanan aromatik bir üzüm türü.

Bir defasında kendisini herbalist olarak tanıtan bir gezgin, clavohuasca tentürünün hem harika bir likör, hem de kadın ve erkekte seksüel istek uyandıran bir madde olduğunu kendi deneyimlerinden (karısı ile kendinden söz ediyor) bildiğini söylemişti.

Ginseng (Panax):
Çin Topu Amerikan ginsengide içeriyor. (P. quinquefolius) büyük ihtimalle Kuzey Amerika’daki en ünlü -ve muhtemelen gereğinde fazla abartılan afrodizyağıdır. Her ne kadar ginseng yiyen hayvanlarda cinsel aktivitenin yükseldiği görülmüşse de, ben bu bitkinin herhangi birisinin ateşini yakacağından çok da emin değilim. Buna rağmen Amerikan, Asya ve Sibirya ginsengi gibi çeşitli türlerini yetiştiriyorum. Pahalı oldukları için bu aralar bu bitkileri pek kullanmıyorum. Azar azar alarak yaşlılık günlerimde, Çinlilerin ginsengin yaşlı bir adamı yeniden bir delikanlıya çevirir sözlerinin ne kadar gerçek olduğunu anlamak için bazı şeyler hazırlayıp bir kenara koyuyorum. Bu arada, Amerika her yıl yaklaşık olarak 100 milyon dolarlık ginseng ihraç ediyor. Bu ihracatın çoğunu da Amerikan ginsengine büyük inanç duyan ve onu bir bitkisel gençlik pınarı olarak addeden Asya ülkelerine yapıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder