11 Ocak 2011 Salı

Cinsel İktidarsızlığın Neden Olduğu Sorunlar

Cinsel zorluklar bir kişinin yaşamında erken başlayabilir, ya da bir birey önceden zevkli ve tatmin edici bir cinsel deneyimli sonra gelişebilir. Bir sorun veya zaman içinde yavaş yavaş gelişebilir cinsel eylem bir veya daha fazla aşamada katılmak için tam veya kısmi yetersizlik gibi aniden ortaya çıkabilir. cinsel zorlukların nedenleri, psikolojik, fiziksel ya da her ikisi de olabilir.
seks etkileyen Duygusal etkenler hem kişilerarası sorunlar ve bireysel içinde psikolojik sorunlar şunlardır. Kişilerarası sorunlar evlilik ya da ilişki sorunları veya güven eksikliği ve ortakları arasında açık iletişim vardır. Kişisel psikolojik sorunlar depresyon, cinsel korkular ya da suçluluk ya da geçmişte cinsel travma sayılabilir.
cinsel sorunlara katkıda fiziksel faktörler şunlardır:
* Yaralanmalar geri
* Bir prostat bezi
* Hastalığı (nadiren diyabetik nöropati, multipl skleroz, tümörler, ve, tersiyer sifiliz)
* Uyuşturucu gibi alkol, nikotin, uyuşturucu, uyarıcı, antihipertansifler (ilaçlar bu düşük kan basıncı), antihistaminikler ve (depresyon gibi psikolojik sorunlarını tedavi etmek için kullanılır) bazı psikoterapi ilaçları
* Endokrin bozukluklar (hipofiz, tiroid ya da böbrek üstü bezi sorunları)
çeşitli organların o Failure (kalp ve akciğerler gibi)
* Hormonal eksiklikler (düşük testosteron, östrojen veya androjenler)
* Sinir hasarı (omurilik yaralanması gibi)
kan akımı ile * Sorunları
* Bazı doğum kusurları
Cinsel istek bozuklukları, cinsel uyarılma bozuklukları, orgazm bozuklukları ve cinsel ağrı bozuklukları: Cinsel işlev bozukluğu bozukluklar genellikle dört kategoride sınıflandırılmıştır.
Cinsel istek bozuklukları (libido azalması) (hem erkek hem de kadınlarda) östrojen normal üretim (kadınlar) veya testosteron azalmasına neden olabilir. Diğer nedenler, yorgunluk, hamilelik, yaşlanma ve ilaçlar olabilir - SSRI anti-depresanlar olan (Prozac), fluoksetin sertralin (Zoloft) ve (Paxil) paroksetin de hem erkek hem de kadınlarda arzu azaltmak için bilinen içerir. depresyon ve anksiyete gibi psikiyatrik durumlar da libido azalmasına neden olabilir.
Cinsel uyarılma bozukluğu önceden kadınlarda cinsel soğukluk ve iktidarsızlık erkeklerde olarak biliniyordu. Bu artık daha az yargılayıcı şartları ile değiştirilmiştir. Iktidarsızlık ve şimdi, erektil disfonksiyon olarak bilinen cinsel soğukluk şimdi arzu, uyarılma, ya da anksiyete ile birkaç özel sorunlardan biri olarak nitelendiriliyor.
hem erkek hem de kadın için, bu koşullar, bir isteksizlik olarak ortaya çıkabilir ve bir ortağı ile kaçınma, cinsel temas. Erkeklerde ise, elde etme ve ereksiyon ya da cinsel aktivite cinsel heyecan ve zevk eksikliği korumak kısmi veya tam başarısızlık olabilir.
kan akışının azalmasından ya da vajinal yağlama eksikliği gibi bu hastalıklar, tıbbi nedenler olabilir. Kronik hastalığı da bu zorlukları yanı sıra ortaklar arasındaki ilişkinin doğasına katkıda bulunabilir. Viagra başarısını kanıtladığı gibi, erkeklerde çok erektil bozukluk başta, psikolojik koşullar fiziksel olmayabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder